Publicerat 2019-11-22 12:30

Purfärsk polis lämnar Polisförbundet och yrket.

En medlem skrev en ansökan om utträde från Polisförbundet och fick som brukligt en hel del information och frågor om vad som föranledde det drastiska beslutet. Förbundsregion Stockholm fick ett svar av honom, som för oss är en tankeställare och får oss att vilja anstränga oss ännu mer för att förbättra alla våra medlemmars anställningsvillkor. Kollegan i fråga är en av de efterlängtade nya poliserna som just vår region är i så desperat behov av, som vi hoppades skulle bidra till tryggheten i vår region i decennier. Polisen skriver till vår medlemsansvariga:
 
"Tack för ditt utförliga svar. Kortfattat så väljer jag att gå ur för att jag inte kommer att påbörja en anställning inom Polismyndigheten i nuläget, och därför inte ser nyttan av medlemskapet.

 

Ska jag utveckla det lite så är det med viss besvikelse jag konstaterar att jag inte har råd att börja arbeta som polis. Efter 2.5 år på utbildningen, hundratusentalskronor i studieskulder, mycket kämpande, blå hallen igår, så blev jag av polismyndigheten erbjuden en lön som är nästan 2000kr/mån lägre än lönen på mitt tidigare arbete som jag tagit tjänstledigt från under studietiden. Ett arbete som inte kräver någon särskild utbildning.

 

När jag sökte till polisen och bestämde mig för att satsa 100% så trodde jag på politikernas löften om att de skulle gå in och höja både status och lön för alla poliser, likt det de gjort med läraryrket.

 

Något ordentligt lönelyft för poliser har ju fortfarande inte genomförts och kommer nog inte ske förrens vi har en ny regering på plats.

 

Till dess fortsätter jag på min gamla arbetsplats, men jag hoppas kunna ta en anställning inom Polismyndigheten i framtiden.

 

Vi är ett stort antal som kommer ut som nyutbildade poliser nu. Jag anser att det är viktigt att vi vågar ta ställning och ställa krav om tex högre lön, för att politikerna inte ska tro att vi går med på vilka villkor som helst, och därmed underminera kraven som ställts länge av poliser inom myndigheten.

 

Med vänliga hälsningar" ... Kollegan har bett att få vara anonym.
 
I informationen som kollegan fått har vi förutom fördelarna med Förbundet, framhållit att det just nu pågår löneförhandlingar, och att det kan förutses att han den närmsta tiden kommer att få en något bättre lönesättning än den erbjudna. Hur mycket kan vi så klart inte garantera i nuläget. Vi hoppas förstås på det bästa, då arbetsgivaren ofta framhållit att löneläget för poliser i vår region måste bli avsevärt bättre och att Polismyndigheten vill vara en attraktiv arbetsgivare. Det är med sorg vi ser kollegor som tappar tron på vårt yrke, även om vi har full förståelse för ekonomiska realiteter.
 
Tommy Hansson
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994