Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2015-02-12 11:30

PHS Södertörn färdigbyggt om två-tre år...

Som Blåljus tidigare beskrivit har den nya polisutbildningen vid Södertörns Högskola invigts och studenterna står och stampar. Många praktiska moment av utbildningen måste dock utföras vid Sörentorps klassiska Polishögskola, eftersom lämpade lokaler saknas vid Södertörns Högskola

 

Men nu har Akademiska Hus och Södertörns högskola tillsammans tecknat avtal om att utveckla lokaler för Polisutbildningens verksamhet som ska stå klara 2017.

 

Polisutbildningen har nu startat upp på Södertörns högskola och flyttar successivt till Campus Flemingsberg. De första cirka 170 studenterna började våren 2015, fullt utbyggd kommer utbildningen omfatta omkring 700 polisstudenter. I polisprogrammet varvas akademiska studier med praktiskt lärande som till exempel polisbilskörning, akutsjukvård, vapenhantering samt konflikthantering med självskydd. Det ställer särskilda krav på lokalerna.

 

Avtal är nu tecknat av Akademiska Hus och Södertörns högskola om ett byggprojekt på Alfred Nobels Allé 12 och 14. Det består av två delar, en ombyggnad och en nybyggnad, totalt cirka

12 700 kvadratmeter. Lokalerna kommer att innehålla bland annat skjutbanor, övningshall, lärosalar, rum för administration, omklädningsrum, förråd och garage. I markplanet byggs en huvudentré. Utvändigt iordningsställs en mindre körgård för övningar. De båda husen är sammankopplade under mark.

 

– Vi är glada att allt nu är klart inför bygget av dessa viktiga hus. Vi har haft som mål att få till en samlad miljö för polisutbildningen här i Flemingsberg. Det här är ett viktigt steg i detta, säger Moira von Wright, rektor vid Södertörns högskola på hemsidan.

 

Bild från arkitektskiss över framtida PHS

 

Tommy Hansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994