Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-09-04 12:20

Information om pensionsfrågor

Väldigt många medlemmar i Polisförbundet har börjat fundera på hur de ska göra med Kåpan Extra. Vi har haft information i vår tidning POLISEN  om hur olika alternativ kan slå, Polisförbundet har informerat, och vi har skrivit på Blåljus om tjänstepensionen.

Som bekant började avtalet där möjligheten att växla Kåpan Extra till lön att gälla den 1 september 2017. Så det är klart att många poliser hänger på låset. Någon information har ännu inte kommit på Intrapolis, men det har utlovats en informationstext och en anmälningsblankett. Det kan ju vara så, att PAC hinner få med det till nästa lön om uppgifterna kommer in i mitten av september. Eller att Polismyndigheten kan göra förändringarna retroaktivt. För vi förutsätter så klart att avtalet skall följas.

En månad hit eller dit har i och för sig inte en gigantisk ekonomisk betydelse. Så den som kan ge sig till tåls, kan få ännu mer information på Förbundsregion Stockholms pensionsinformation som kommer att hållas den 18 och 19 oktober.

Förbundsområde Syd kommer att ha sitt möte i Västberga polishus den 18 oktober kl 10-12.
Förbundsområde Nord kommer att ha sitt möte den 19 oktober i Tegens hörsal, kl 10-12 ev med videolänk till Sollentuna. 

Dessutom har vi planerat två informationstillfällen den 18 och 19 oktober i sal 200 på Kungsholmen, dit medlemmar i förbundsområde Stockholm är välkomna. De äger rum mellan kl 15 - 17.
Det är pensionsexperten Eddie Olsheimer (bilden) som kommer att bana väg för våra medlemmar i pensionsdjungeln. Eddie har varit och informerat hos oss tidigare och det brukar vara både underhållande och lärorikt. Dessutom brukar Eddie ge möjlighet till frågor från publiken och det finns möjlighet att få efterföljande pensionsrådgivning. Det kan bli fullsmockat, så kom i tid till mötena på Nord och Syd.

Till medlemsmötena i sal 200 gäller anmälan, så inte väggarna sprängs. Anmälan sker på telefon ank 34627. Först till kvarn gäller.

(tidigare var fel telefonnr angivet)

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994