Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-10-04 10:10

Har Du frågor om polislönelyftet?

De reella förhandlingarna om polislöner har ännu inte börjat, eftersom ramarna just satts i det centrala avtalet. Polisförbundet vilar inte på hanen, redan idag kan den som undrar över resultatet och fortsättningen chatta med förhandlingschef Niklas Simson på Polisförbundets facebooksida.

Som Blåljus tidigare har berättat, har Polismyndigheten ensigt valt att höja ingångslönerna med 500:-/månad för nyanställda poliser. Samtidigt framhåller arbetsgivaren att det är tänkt som ett första steg mot en uppvärdering av polislönerna och en signal på den ömsesidiga viljan att komma till resultat. Och att det blir i förhandlingar med Polisförbundet som fördelningen ska ske och pusslet läggas.

Trots de i grunden positiva signalerna, är många poliser misstrogna och misstänksamma mot arbetsgivarens intentioner, som Blåljus beskriver i artikeln ovan. 11 000 polisanställda har läst texten. Av dessa gör 180 tummen upp, för budskapet. 700 gör tummen ned. Det ger en aning om vilken utmaning både Polisfacket och Arbetsgivaren har att ändra känslan av att det lovats mycket men att löftena inte uppfyllts.

Blåljus noterar att detta måste bli en bra början,
men att det sannolikt kommer två tillfällen till att höja polislönerna ytterligare efter den första förhandlingen i avtalsperioden. Det ska bli väldigt intressant att följa chatten som pågår mellan kl 16 och 17 på onsdagseftermiddagen.

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994