Publicerat 2019-07-20 09:10

YB-Södermalm beskylls av Twitter för suspekt aktivitet

Som bekant är YB-Södermalm ett av polissveriges mest framgångsrika (eller, det mest framgångrika) kontot i sociala medier. Nästan alltid balanserat, humoristiskt och med en exakt beskrivning av polislivets förtretligheter och glädjeämnen. Nu har YB gett sig på presidenten i USA, och fått Twitter på sig av den anledningen!

Bakgrunden är att delar av USAs nöjeselit kontaktat Trumps familj och att Trump av den anledningen beslutat sig för att kontakta Sveriges statsminister med syftet att få en amerikansk rappare frigiven.

Presidenten twittrade sin vana trogen:

"Just spoke to @KanyeWest about his friend A$AP Rocky’s incarceration. I will be calling the very talented Prime Minister of Sweden to see what we can do about helping A$AP Rocky. So many people would like to see this quickly resolved!"

Och YB-Södermalm svarade: Bild

Det inlägget ledde till att inlägget stoppades och att Twitter lade in en varning för den som kollade YBs profil, fick en varning att kontot begränsats på grund av att det förekommit en del suspekt aktivitet från kontot i fråga. När detta skrivs, har YB-Södermalm dock återfått sin Twitterstatus, och det går även att läsa hans tweet till Presidenten av USA.

Blåljus är för en fri debatt, och man kan ha olika åsikter om politiker eller olika länders straffsystem. I Sverige är det dock så, att politiker inte får lägga sig i enskilda rättsprocesser, det kallas ministerstyre och till skillnad från i USA ska vi inte ha det i vårt land.

Tommy Hansson

 
Gilla sidan:
TIPSA FRAGA


wwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994