Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-03-29 13:40Polisledningen i polisområde SYD tillsammans med de fackliga organisationerna, har skrivit en text, som väl sammanfattar hur viktiga alla delar av polismyndigheten är för att allt skall fungera. Texten är utlagd på Intrapolis, men vi vill gärna att alla Blåljus läsare får ta del av den.

"Polisledning och arbetstagarorganisationen är överens om att det är viktigt att reflektera över och se de människor som arbetar här och visa dem uppskattning. Här är deras gemensamma budskap:

 

VÅR GEMENSAMMA VÄRDEGRUND - SVENSK POLIS - VI ÄR EN DEL AV DET ALLRA VIKTIGASTE

 

Det svenska rättsväsendet vilar tungt mot den del som tar emot alla medborgare - det är vi - POLISEN. Det gäller för alla som förlitar sig på oss, har varit utsatt för brott eller förövat ett brott.

 

 

För oss är varje del av vårt gemensamma uppdrag viktigt. Vi gör inte skillnad på vilken del av kuggen i systemet som är din – vi fäster vikt vid att vi inte fungerar utan varje kugge.

 

Du kan ha till uppgift att bemöta en människa som lider av svår psykisk ohälsa. Du kan ha till uppgift att ta emot ett barn som blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp. Du kan ha till uppgift att montera avlyssningsutrustning på en bil som tillhör en grovt kriminell som aldrig blivit fälld för brott. Du kan ha till uppgift att pröva vem som ska tillåtas att passera in och ut i våra lokaler. Du kan ha till uppgift att skydda en allmän sammankomst för en grupp som vill avskaffa demokratin. Du kan ha till uppgift att städa alla toaletter i polishuset. Du kan ha till uppgift att leda en förkallningskväll. Du kan ha till uppgift att pröva om en mejlkonversation kan lämnas ut till en journalist. Du kan ha till uppgift att ta reda på vem som försökt döda en annan människa. Du kan ha till uppgift att pröva en passansökan för ett barn som ska föras ut ur landet. Du kan ha till uppgift att hantera utsatta människor som av andra upplevs som störande. Du kan ha till uppgift att rita det nya polishuset. Du kan ha till uppgift att ta reda på vem som brutit sig in genom en dörr till ett hem. Du kan ha till uppgift att fånga upp en unge som ingen någonsin brytt sig om… tills ni möttes.

 

Det är vi som finns där när det är farligt, osäkert och svårt – på riktigt.

 

Utan dig rullar inte en av Sveriges i särklass viktigaste myndigheter – Svensk polis. Vi uppskattar att du är en av oss!

 

undertecknat av

Carolina Björnsdotter Paasikivi , chef PO Stockholm Syd        
Carina Bäck, OFR/ P  
Nils Karlsson    SACO     
Fiasel Jafri     SEKO-POLISEN
Emelie Hernodh ST "     

 
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994