Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-10-05 14:40

Vad stoppar ni mig för?

Alla poliser som jobbat med trafikkontroller har nog hört "vän av ordning" som haft synpunkter på varför polisen inte griper våldtäktsmän, terrorister eller vem som helst utom att kolla just vännens fordon. Nu ger poliserna på Södermalm ett exempel på varför poliser ska finnas i alla miljöer och jobba aktivt.

Följande berättas på Polisen.se:

"En man sitter häktad för narkotika- och vapenbrott efter att narkotika och en skarpladdad pistol tagits i beslag. Mannen stoppades i en trafikinsats på Södermalm i fredags.

 

Fredagen den 29 september kontrollerades trafikanter som färdades in till Södermalm. När insatsen, där trafik- och mc-poliser ingick, skulle förflyttas från Skansbron till annan plats uppmärksammandes en motorcykel med en uppbruten registreringsskylt. Två mc-poliser bestämde sig för att stoppa och prata med föraren.

 

Försökte undkomma

Föraren försökte dock undkomma och körde mot rött för att sedan relativt snabbt välta omkull på en trottoar. Lätt omtumlad och uppenbart narkotikapåverkad greps den manlige föraren. En kroppsvisitation resulterade i att 300 gram amfetamin och en mängd tabletter påträffades.

 

Skarpladdad pistol påträffades

En husrannsakan i förarens hemadress i Solna gjordes. Varken narkotika eller pengar påträffades, däremot en skarpladdad pistol och en större mängd nazistiska symboler. När tekniker kom till adressen hittades även brottsverktyg för framställning av narkotika.

 

– Det här är ett oerhört bra exempel på vikten av trafikinsatser för att upptäcka annan brottslighet. Kriminella anser sig stå över lagen och tycker att till exempel köra över heldragen linje är ett oansenligt brott. Därför letar vi efter felbeteenden i trafiken. Det kan vara felaktiga skyltar, irrationell körning och köra mot rött som sedan leder till just det här – att en brottsling med narkotika och skarpladdat vapen grips, säger insatschefen Christer Baad.

 

Föraren sitter nu häktad för narkotikabrott samt vapenbrott."

Bra stoppat! Tycker Blåljus.

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994