Publicerat 2016-06-16 10:50

Stopp i Frankrike Välkommen till Sverige

Än en gång överträffar Sverige alla andra länder i godhet. Eller naivitet. Sydsvenskan och DN berättar om en terrorspärrad person från Bosnien som stoppades när han skulle åka in i Frankrike. Där gillar man inte terrorister. Han flög till Sverige i stället med sina fyra barn. Polisen såg att han var spärrad för inresa i Schengen och omhändertog honom för avvisning. Då sade han "asyl" och Migrationsverket stoppar avvisningen.

En gränspolis i Regon Syd är kritisk till hanteringen och säger till Sydsvenskan:

Sverige har fått ett rykte som en säker inkörsport för terrorister. Så fort de här personerna slänger in sitt trumfkort och säger ”asyl” så öppnar sig pärleporten, säger polisen till tidningen.

 

Den jihadisten borde tvärtom ha utvisats tillbaka till Bosnien omedelbart, enligt polisens åsikt.

 

– Ett annat Schengenland, Frankrike i det här fallet, har ju redan prövat hans farlighet och

bedömt att han ska spärras. Då ska inte Sverige släppa in honom och bli något slags inkörsport till Schengen.

 

På Migrationsverket bekräftar man att asylansökan och ansökan om uppehållstillstånd i Sveirge kommer att behandlas "i sedvanlig ordning".

 

Det känns tryggt?

 

Tillägg: Dock skall det väl framhållas att möjligheterna att få asyl från Bosnien i Sverige är begränsade. Om man inte kan anföra ömmande omständigheter etcetera.

 

Uppdatering: Enligt Sydsvenskan, har Migrationsverket beslutat att utvisa den 46-årige bosniske IS-jihadisten som sökte asyl i Malmö i måndags. Beslutet fattades sent på torsdagskvällen. En sedvanlig snabb handläggning av verket, som vi så klart välkomnar.

 

Dock kvarstår problematiken när det gäller länder som inte har en trygghet i nivå med Bosnien, vilket Alexandra Boscanin uppmärksammar i en ledare i SvD.

 

Tommy Hansson

 
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994