Känslomässigt är det oerhört svårt att acceptera att en av dem som tog våra kollegor ifrån oss, från sina familjer och nära och kära nu får sitt straff tidsbestämt.

 

  Det är domstolen som avgör när och om livstidsstraff ska omvandlas och jag respekterar deras bedömning. Det är dock en tung dag för mig, mina kollegor och för vår poliskår. Vi kommer aldrig någonsin glömma det som hände i Malexander. I dag tänker jag extra mycket på Olle Borén, Robert Karlström och deras familjer, avslutar Lena Nitz.

 

Blåljus känner samma tungsinne som vår ordförande. Vi känner väl till svensk rättspraxis men hade ändå lättare kunnat förlika oss med ett 35-årigt straff som innebar 35 år. De två andra gärningsmännen som dömdes för polismorden har inte fått sina straff ändrade trots upprepade ansökningar. Ännu.

 

Expressens Fredrik Sjöshult beskriver praxis vid väldigt grova våldsbrott, och är aningen kritisk mot straffändringen. Han hoppas att åklagaren överklagar beslutet till hovrätten. Det hoppet delar vi på Blåljus.

 

Tommy Hansson