Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-04-03 10:40

Ny regionpolischef utsedd i Syd

Carina Persson har utsetts till regionpolischef i region Syd. Hon kommer närmast från region Väst, där hon varit biträdande regionchef. Det innebär att hon har en kännedom om liknande problematik som region Syd arbetar med när det gäller grovt våld och annan gängrelaterad kriminalitet.


Enligt Polisen.se har Carina en lång och bred polisiär erfarenhet från olika chefsbefattningar inom polisen, bland annat som biträdande regionpolischef i Väst, chef för polisområde Storgöteborg, länskriminalpolisen och länsordningspolisen i dåvarande Polismyndigheten i Västra Götaland samt chef på Säpo i region Väst. Carina Persson har stor kunskap om såväl arbetet mot grov organiserad brottslighet och gängkriminalitet som samverkan med andra samhällsaktörer och frivilligorganisationer.

– Jag är mycket nöjd att Carina Persson, som förordats av en enig anställningsnämnd, tackat ja till uppdraget som regionpolischef i Region Syd. Carina har en lång och gedigen erfarenhet som chef inom Polismyndigheten. Carina har kunskap och erfarenhet från i princip alla verksamhetsområden inom polisen och hennes egenskaper möter väl de behov av ledarskap som regionen behöver. Med sin långa erfarenhet, kunskap och personlighet så kommer Carina Persson att bidra både till en framgångsrik polisverksamhet i regionen, arbetet i den nationella ledningsgruppen och polisens fortsatta utveckling, säger rikspolischef Dan Eliasson.

 

Carina Persson efterträder Klas Friberg som varit tillförordnad chef i region Syd sedan i januari. 

 

– Att få leda det brottsbekämpande arbetet i Syd är ett spännande uppdrag som jag verkligen ser fram mot. Jag ska bidra med det jag kan och den erfarenhet jag bär med mig. Jag har noggrant följt utvecklingen i Syd och kommer att arbeta vidare på den inslagna vägen för att komma till rätta med det grova, dödliga våldet och med att stärka vår utredningsverksamhet, säger Carina Persson på Polisen.se.

 

– Det finns en stor kompetens och erfarenhet i region Syds ledningsgrupp och det är vi tillsammans med alla medarbetare som ska göra jobbet. Det ska ske i nära samverkan med våra arbetstagarorganisationer, avslutar Carina.

 

Blåljus gratulerar Region Syd och Carina till utnämningen. Rikspolischefens beskrivning av hennes meriter, tyder på att hon kan vara just den ledare som regionen så väl behöver. Vi har noterat att även Polisförbundets regionala företrädare uppskattar Carinas egenskaper. Ordförande i Förbundsregion Syd, Sophia Willander, kommenterar i Polistidningen och konstaterar att det finns mycket att bita i. Både polisiärt, med alla skjutningar, men även när det gäller att sätta den nya organisationen.

 

– Carina Persson är varmt välkommen. Polisförbundet kommer att göra allt vi kan för att jobba på framåt. Det här kan bli hur bra som helst säger Sophia till Polistidningen.

 

Tommy Hansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994