Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-06-12 10:40

Hovrätten skjuter upp domen mot mannen som knivskar Ted Eriksson

Ibland får man hopp om rättsväsendet, media och världen. Blåljus ovanligt positiva inställning just nu beror på att vi fått veta att hovrätten skjuter upp domen mot mannen som knivskar polisen Ted Eriksson. Bakgrunden till det är att tidningen Expressen fått fram uppgifter som med styrka talar för att mannen i tingsrätten fått en straffrabatt pga felaktig åldersuppgift.

Expressen berättar nu att Teds målsägarbiträde begärt att förhandlingarna ska återupptas innan det blir någon dom så att hovrätten kan ta hänsyn till de nya uppgifterna och det kan ske en korrekt straffmätning. Så nu blir det ingen dom idag, tisdag klockan 11 som planerat, utan först ska domstolen bestämma om det blir fortsatt förhandling.

Ted säger till Expressen att om det är det som ska tas upp så tycker han att det är bra. Det är något av vikt som bör klarläggas, enligt Ted.
 
– Det har varit en stor karusell alltihop, det är mycket att tänka på. Jag har inte riktigt kunnat slappna av sedan den dagen. Det är mycket runtomkring som man inte bara kan släppa. Sedan har jag fortfarande ont i den här kotan som blev skadad. Det är mycket att bearbeta. Jag är glad och tacksam att jag mår så bra som jag gör men jag hade gärna varit utan den här händelsen säger Ted till Expressen.
 
Tommy Hansson
Gilla sidan: