Publicerat 2016-12-21 14:20

Försökte mörda polis - kan slippa fängelse

Den unge man som knivskar en kvinnlig polis i Hässleholmen och för det dömdes till 4,5 års fängelse och utvisning från Sverige, har lämnat in nya uppgifter från Irak som tyder på att han kanske bara var 17 år när brottet inträffade. Därför vill han ha straffet omvandlat.

Blåljus har berättat om händelsen och den rättsliga processen i ett antal artiklar, sök på "Hässleholmen" i sökrutan ovan till vänster för mer info om brottet.

Det är Borås Tidning som berättar att fängelsedomen efter en åldersutredning byggde på att gärningsmannen var drygt 18 år vid brottstillfället. Det fick gärningsmannen att sedan han dömts ordna fram pass och andra handlingar som tyder på att han kan ha varit något yngre, 17 år vid brottstillfället. HD har med hänsyn till de nya uppgifterna beviljat prövningstillstånd beträffande åldern och påföjden, nu kan det bli fråga om ungdomsvård och utvisningsbeslutet kan komma att hävas.Blåljus är fortfarande
av uppfattningen att vid grova brott, är den svenska lagstiftningen och rättspraxis inte helt adekvat för att avskräcka ungdomar.

Tommy Hansson
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994