Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2014-10-23 09:00

Ett möte i "tuben" =REVA-hysteri

Riksdagsman Hanif Bali, berättar på sin facebooksida om ett möte med svensk polis i tunnelbanan. Hanif förstod först inte varför polisen inte ville stanna och prata mer med honom, men det fick sin förklaring.

Blåljus
har tidigare beskrivit de myter kring ”Mos maiorum”, av svenska debattörer kallat ”Superreva”. Granskningen visar med övertydlighet att det förekommer grova överdrifter och sannolikt medvetna lögner som anklagar Polisen för bland annat rasprofilering.

Riksdagsman Hanif Bali har nu gett en berättelse direkt från verkligheten som ganska tydligt visar hur upptrissad stämningen kan bli när fakta får ge vika för myter. Hanif skriver:

"Träffade en snäll polis i tunnelbanan, vi utbytte lite trevligheter innan han sa något som jag inte kan släppa.

 

- Vi kan inte fortsätta prata, det kommer bli ett jäkla liv om jag står och pratar med dig.

Jag fattade ingenting, varför det frågade jag?

- Så fort vi ens pratar någon med utländsk bakgrund så hoppar folk på oss och börjar ifrågasätta vårt arbete. Att försöka ta någon som gjort ett brott som råkar vara av utländsk bakgrund betyder automatiskt att vi måste hantera en massa skrikande, elaka och hatiska förbipasserande som tror att vi gör allt på grund av rasism.


- Men jag pratar ju bara med dig. Om polisen ska få skit varje gång de pratar med mig så kommer de ju till sist sluta. Då kommer ju jag som svarthårig få sämre samhällsservice än andra.

 

Jag hann knappt avsluta min mening innan en dräggig hippie ställer sig bredvid mig och börjar ifrågasätta varför polisen pratar med mig. Jag blir självklart rasande, och vad jag sa till personen håller jag gärna för mig själv.

 

Bra jobbat alla fina sk. antirasistiska tyckare och REVA-hypare, ni har piskat upp en sådan felaktig bild av Sverige att ni själva tror på den. Vårt samhälle får ta smällen för att ni, precis som rasisterna alltid behöver peka ut några som demoner, så ni själva kan känna er överlägsna."

 

Tommy Hansson

”Mos maiorum”, av svenska debattörer kallat ”Superreva”. Granskningen visar med övertydlighet att det förekommer grova överdrifter och sannolikt medvetna lögner som anklagar Polisen för bland annat rasprofilering. - See more at: http://www.blaljus.nu/nyhetsartikel/superreva-supermyt#sthash.yMUisKRF.dpuf
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994