Publicerat 2015-01-16 11:00

Det kan kosta att inte lyssna!

Sveriges Radio Ekot tar upp problematiken kring Polisens hundburar. Polishundar är av olika storlek. För små burar - Eller för stora - kan leda till att hundar skadas. Att bygga om alla polishundburar/bilar kan kosta många miljoner kronor, som blåljus tidigare redovisat.En polisfacklig företrädare i Region Syd, säger till Ekot:

– Hade vi lyssnat på hundförarna från början hade vi inte behövt vara i den process vi är i nu. Då hade man kunnat hantera den här frågan med en otroligt mycket större klokskap än man hittills har gjort.

Blåljus kommentar: Det ser ut som ännu ett exempel på att beslut tagits utan att förankra bland de som skall använda materialet. Det kan skönjas ett mönster, där kostnader eller brådska lett till att poliserna fått dras med olämpligt material eller datasystem där funktion och användarvänlighet fått stryka på foten. För att man inte lyssnat. Blåljus har beskrivit problem med vapenärendesystemet, PUST, PALASSO/RENA, som alla är exempel på system som ibland inte fungerat alls, fungerat fel eller hindrat poliserna att vara så effektiva som de önskat.

Kostnaderna i slutändan har blivit gigantiska.


Bilden föreställer en Roll-up affisch med reklam för Polisens IT-satsning. Vad den kostade vet vi inte.

Dock har vi noterat att vår nye Rikspolischef, Dan Eliasson tycks medveten om problematiken.

Så här säger han till DN: – Kritiken mot hur våra IT-system fungerat är absolut berättigad men där kommer vi snart att se stora skillnader. Vi har redan påbörjat ett stort arbete där, svarar han på kritiken.

Som vi beskrivit i en annan artikel, tycks han även ha som ambition att lyssna och göra medarbetarna delaktiga. Det finns en stor förbättringspotential, menar Blåljus.

Tommy Hansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994