Publicerat 2019-01-02 11:40

22-07 på nyårsnatten sparar matlådan till sen.

Linus som jobbar på Södermalmspolisen, har skrivit ett inlägg på facebook som väl beskriver hur polisens arbete kan se ut en nyårsnatt som enligt media varit relativt lugn, även om fyrverkeriterror och gängbråk också förekommit. Så hur lugnt hade poliserna det en lugn nyårsnatt?

Linus skriver:

"Det är ju bara nyårsafton en gång om året


För patrull 31-9350 fortskred nyårsnatten precis som förväntat. Vi lämnade polisstationen strax efter 22 och kom tillbaka runt 07. Klockan 23 började vi med en drograttfylla och efter det körde vi hem en överförfriskad ung tjej till sina föräldrar i Nacka.

 

Klockan 00.30 var arresten på Södermalm fullbelagd och 01.00 fanns inga lediga platser på Kungsholmen eller i Västberga. Däremellan valde ett gäng grabbar att sexuellt ofreda fyra tjejer i tunnelbanan. Tjejerna reagerade genom att ringa polisen direkt och peka ut gärningspersonerna när vi kom dit. Mycket bra jobbat! När vi ändå var på den stationen hanterade vi en man som gripits av ordningsvakter då han öppet dealade narkotika.


Klockan 03 körde vi en man som var väldigt berusad från slussen och till Flemingsberg där det fanns några lediga celler. På vägen dit döpte mannen pålagda handfängsel och bad dem släppa honom samt bad bilen stanna och släppa av honom genast. Narkotikabrott lades till i hanteringen… Utanför polisstationen i Flemingsberg låg en man och sov i skogen. Han var dyngsur och förstod inte var han befann sig varpå ny vända in i arresten följde för tillnyktring.

 

Klockan 06.00 ringde allmänhet in från Vasastan där en man påträffats. Han hade varit på en väldigt blöt men rolig fest i området. Mannen var väldigt tacksam och fick en säng på St Göran bas. Administrationen för ovan ärenden sköttes helt efter ordinarie arbetstid och matlådan äter vi nästa natt.

 

Totalt hanterade vi drygt 300 ärenden mellan tolvslaget och 02.30 fördelat på en hel del patruller i länet. Arbetsbelastningen var mycket hög och jag är sjukt imponerad och stolt över att få tillhöra ett gäng som har så hög kapacitet och arbetsvilja. Tillsammans gör ni skillnad. I natt njuter vi av att gårdagen och stormen håller buset inomhus.

 

Jag vill även passa på att upplysa vår journalistkår om att även vi poliser är människor. Om det nu råder oklarheter i frågan…

 

God fortsättning

//Linus"

 

Blåljus tackar Linus för textlånet, och för att han delger allmänheten sin bild av polisernas vardag även under helgnatten. Problemet med att det blivit långt till arrester (som dessutom kan bli fullbelagda), är något som vi skrivit om tidigare på blåljus. Något som även tar upp patrullernas tid när det är mycket att göra är all avrapportering. Tänk om det funnits administrativt stöd när en patrull har frihetsberövat och borde komma tillbaka på fältet snabbare...

 

Tommy Hansson

Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994