Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-03-11 15:30

Förbundsregion Stockholms kommentar till finansministerns stopp för rimliga polislöner


Som bekant, sätter finansminister Magdalena Andersson stopp för det polislönelyft som hela Sveriges poliser, och poliserna i region Stockholm i synnerhet skulle behöva för att få marknadsmässiga löner. Styrelsen i förbundsregion Stockholm är besvikna, men inte förvånade. Förbundsregion Stockhlm har följande uttalande:

 

"Förbundsregion Stockholm rekommenderade förbundsstyrelsen nationellt att avbryta förhandlingarna för att ge Polismyndigheten möjligheten att visa att man menade allvar med polislönelyftet. Anledningen var att vårt förtroende för Polismyndigheten var lågt redan innan och än mer när Polismyndigheten prioriterade ett eventuellt överskott hösten 2016 på 700 miljoner till allt annat än polislönelyftet. 
 
Trots förbundsstyrelsens analys om att vi skulle få se ett första steg i uppvärderingen i vårbudgeten 2017 nämndes, någon vecka senare, inte Polismyndigheten med ett ord detta i sitt utkast till äskande till regeringen för budgeten 2018-2020. Nu går finansminister Magdalena Andersson ut med detta utspel.

 

Det har sällan känts tyngre att säga: Vad var det vi sa... 

  
Vilka slutsatser drar förbundsstyrelsen nu? 
 
Styrelsen i Förbundsregion Stockholm

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994