Publicerat 2019-03-01 08:50

Rikspolischefen på visit i Gävleborgs verklighet

Som Rikspolischef Anders Thornberg berättade i intervjun med Dagens Juridik, har han tagit för vana att besöka olika delar av polissverige för att hålla sig uppdaterad om vad som ligger hans kollegor närmast om hjärtat. Kanske blir det ett nytt begrepp, Polisonsdag. På Intrapolis beskrivs ett sådant besök i Gävleborg, där RPC hann åka på överfallslarm och delta i husrannsakan och prata med massor av poliser.

Den som har tillgång till Intrapolis kan läsa om hela besöket där, det var flera lokalpolisområden som fick besök och dessutom deltog Anders Thornberg vid utsättningar och personalmöten.

Det som Blåljus noterade särskilt var de frågor som kom från poliserna och vilka svar som Rikspolischefen gav på dem:

På ett informationsmöte för alla medarbetare i ett polisområde deltog Rikspolischefen och inledde mötet med att reflektera över dagen. Han svarade också på frågor från medarbetarna som (främst) handlade om löner, resursläget och återanställningar.


Rikspolischefens budskap:


– När det gäller lönerna pågår det samtal och jag hoppas att ni snart ska få se ett resultat. Håll ut när det gäller resurserna, det kommer att bli bättre men det tar lite mer tid. Givetvis ska vi återanställa alla de poliser som vi vill ska komma tillbaka. Finanseringen av det ska i första hand ske genom egen budget, annars kompensation vid årets slut.

 

Rikspolischefen avslutade sitt besök i polisområdet genom att träffa de lokala medierna. Det ledde till en artikel i Arbetarbladet om bilbränder mm, i Hela Hälsingland om ökade reurser, samt nedanstående klipp om våld mot kvinnor.

 

 

Blåljus gläder sig över att vår högste chef prioriterar besöken i den polisiära verkligheten. Att åka med poliser och höra sanningar i en radiobil, krimbil eller ett fikabord kan inte överskattas. Sedan gäller det så klart att omsätta den insikt detta ger i verksamma åtgärder!


Tommy Hansson
Gilla sidan:
TIPSA FRAGA

wwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994