Publicerat 2018-12-11 15:00

Biljakt i Botkyrka ledde till vapen, narkotika och fängelse

Det började med att en misstänkt bil försökte köra ifrån polisen i Botkyrka. Poliserna fann narkotika hos gärningsmännen, och fann anledning att bli lite extra nyfikna. Det hela ledde till rejäla narkotikabeslag, vapenbeslag, beslag av värdeföremål och hyfsat långa fängelsestraff. Bra jobbat!

 

Södertörns tingsrätt dömde på måndagen tre män för grovt vapenbrott, grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt narkotikabrott och narkotikabrott.

 

Det var den 17 februari i år som en patrull i Botkyrka observerade en bil som försökte undkomma polisen. Efter ett kortare efterföljande stoppades bilen.

 

– Patrullen hittade 50 gram kokain och en fjärrkontroll till en garageport i anslutning till mannen, säger Jonas Lindberg som är utredningsgruppchef för den särskilda händelsen Max i polisområde Syd.

 

Efter att ha gjort sedvanliga åtgärder på platsen åkte patrullen tillbaka till den plats där de först observerat bilen.

 

– De testade fjärrkontrollen när de åkte runt bland några garagelängor och vips åkte en dörr upp. I garaget hittades automatvapen, handgranater och narkotika, säger Jonas Lindberg.

 

Fått bort farliga föremål från gatan

Vid vidare husrannsakningar och under utredningens gång har ytterligare vapen, handgranater, narkotika och värdeföremål hittats och tagits i beslag.

 

– Bra polisarbete med många bra samarbeten i samband med fordonsstoppet och därefter ett engagerat och omfattande utredningsarbete har nu lönat sig. Förhoppningsvis har vi sargat de kriminella nätverken lite grand men framförallt fått bort farliga föremål från gatan, säger Jonas Lindberg.

 

Männen döms till mellan ett och fyra och ett halvt års fängelse. Dessutom förverkas värdeföremål för stora summor.

 

Nyhet från

Polisen i Stockholms län

Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994