Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-09-07 09:20

Vill Du berätta om ditt liv som polis?

Lilian Langborg, som ju gick i pension för ett par år sedan vilar inte bara på sina lagrar. Emellanåt går tankarna tillbaka till den polisiära verkligheten, och nu har planerna börjat forma sig hos Lilian på ett bokprojekt som skulle spegla polisers upplevelser från polisyrket.

Lilian skriver: "Poliser berättar.... kommer titeln på den bok heta som jag tänker skriva. Via Blåljus.nu vill jag vädja till er poliser, gamla som unga att sätta er ner och skriva ihop händelser, stora som små som etsat sig fast i era minnen men som aldrig tidigare kommit på pränt. En sammanställning av era berättelser i bokform kan vara av intresse för både allmänheten och för oss poliser där vi påminns om vilket fantastiskt jobb vi har eller har haft. / Lilian Langborg"

Tillägg:
Berättelser kan givetvis redovisas anonymt i den kommande boken och när boken blir en kioskvältare kommer jag att bjuda alla som bidragit md berättelser på rosa skumpa.

Som bekant, händer det en hel del nyordningar inom polisen. Häromåret byttes det polisiära alfabetet ut, som blåljus berättade om då.

Ett exempel från Lilians polisliv, kan vi bjuda på redan nu.

Ett minne från Tibbans och min tid tillsammans i radiobilen i Skärholmen.

 

  "Tibban och jag åkte radiobil med nervevade sidorutor en varm sommardag...
 
Det var lugnt i distriktet och vi roade oss med att öva in det militäriska alfabetet som börjar med Alfa, Bravo, Charlie, Delta......osv. Vi låg på Strandvägen av en anledning som jag glömt bort. Det var kö i två filer och bilarna bredvid oss la säkert märke till vad svensk polis pratar om inne i sina polisbilar under ett arbetspass eftersom båda sidorutorna var helt nervevade på bilen.

Vi höll på att traggla alfabetet men hade fastnat vid Mike. Vi tänkte så det knakade och plötsligt kommer Tibban på att bokstaven efter Mike är NOVEMBER. Han skriker rätt ut i bilen ordet November och jag skriker lika högt ut JAAAAAAAAAA det är November.

Föraren till bilen intill oss såg högst förvånad ut när han med egna öron hör att svensk polis tränar årets månader på arbetstid. När vi sett hans blick upphörde inte glädjen i radiobilen kan jag säga. Jag tror Tibban och jag skrattade hela arbetspasset ut. Kanske en historia som är än mer aktuell idag när man ska sänka kraven till rekryteringen av nya poliser..."

Blåljus ser fram mot spännande och roliga episoder från polisen via Lilian. Visst ja, adressen som skriftliga bidrag till boken kan skickas till är: lilian.langborg@hotmail.com

Tommy Hansson

 
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994