Publicerat 2020-03-03 16:30

Vem blir årets säkerhetsprofil?

Aktuell Säkerhet är en tidning för säkerhetsansvariga och berättar nu vilka som är nominerade till "årets säkerhetsprofil 2020" som utses den 18 mars på Säkerhetsgalan. Blåljus noterar att vi omedelbart kan identifiera två poliser bland de tre nominerade, så nu väntar vi med spänning!

Förutom de två poliserna som Blåljus direkt kunde identifiera, är Susan Bergman nominerad, i egenskap av koncernsäkerhetschef på Saab Industrial Products and Services.
 
Jonas Trolle är en av de nominerade poliserna. Han är som bekant både polis och författare och just nu chef för Centrum mot våldsbejakande extremism på BRÅ.
Motiveringen för Jonas lyder:

"Jonas Trolle har med sin långa erfarenhet av operativt arbete och ledarskap inom polisen och sitt engagerade arbete mot människohandel visat på en bred palett av kompetens. När han nu leder arbetet mot våldsbejakande extremism på ett entusiastiskt, idogt, ödmjukt och tydligt sätt bidrar han till stor kompetens och insikt om ett högaktuellt, tidigare eftersatt och ur nationellt perspektiv mycket viktigt område. Han är dessutom en tydlig röst för hur lagföring kan ske av de personer som återvänt, eller kommer att återvända, från att deltagit i IS."

Den trejde som är nominerad är polisen och Twitterprofilen YB-Södermalm, Viktor Adolphson, som fått följande motivering:

"Viktor Adolphson bidrar med lugn och professionalitet till en mer nyanserad bild av en svensk polisvardag. Förutom att han arbetar i yttre tjänst, twittrar han med ett tålamod som få, även när nättrollen försöker misskreditera eller ifrågasätta. Han har en beundransvärd pedagogik som både förklarar och tydliggör lagstiftning, befogenheter och åtgärder på ett trovärdigt sätt och med en fingertoppskänsla för såväl humor som allvar. Han låter sig väldigt sällan provoceras utan bemöter och svarar på ett mycket proffsigt och rakt sätt."

Blåljus som länge följt både Jonas och Viktors göranden och låtanden, kan bara notera att oavsett vem som blir utsedd, har hen blivit det i hård konkurrens med värdiga medtävlande.

 Tidigare vinnare av priset, är bland andra Kristoffer Örstadius, journalist på DN, Magnus Ranstorp, statsvetare samt säkerhets- och terrorexpert och statsrådet Anders Ygeman!

Lycka till!

Tommy HanssonGilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994