Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-09-27 09:30

Uppdatering om Kåpan Extra

Blåljus berättade ju häromdagen, att det nu går att anmäla önskemål om att få ut insättningar till Kåpan Extra  som lön. Något som kan vara en god idé för de poliser som har lite högre lön under de sista fem åren innan pensionering eller innan 65. Detta med hänsyn taget till den förmånsbestämda tjänstepensionen.

Vi berättade även att allt inte blev klart innan septemberlönen, utan att möjligheterna öppnas till okoberlönen. Blanketten finns vid informationen på Intrapolis, under

min anställning/pension/tjänstepension/enskilda överenskommelser

Dock finns en bugg på blanketten.
När datum fylls i för när växling av pension till lön ska börja gälla, fylls "automagiskt" samma datum i på vilket datum den skall upphöra. Myndigheten är informerat om buggen, och kommer att rätta till den, men det tar tid. Men det finns ju tippex.

Det har även kommit ett datum då ansökan skall ha kommit in till PAC för att hinna handläggas till oktoberlönen. Det är den 8 oktober som är sista datum för detta. För den polis med "hög" lön (över ca 38 000) som redan knaprar på sina fem sista år, innebär varje månad som man inte pensionsväxlar en lägre förmånsbestämd pension på i sämsta fall ca 20:- per månad. (om man ej har en extremt hög lön, då beloppet blir lite större.)

Vi påminner om våra pensionsinformationer den 18 och 19 oktober.

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994