Publicerat 2018-12-09 11:10

Undvik lönestrul!

Missa inte den 13 december - Påminnelse


Även om det är jättekul att jobba som polis är lönen ändå viktig för de flesta poliser. Nu har Staten bytt bank, från den 1 januari 2019, och det ställer krav på Dig som anställd för att du ska få pengarna den 25:e januari utan strul. Så här beskrivs förändringen av arbetsgivaren på Intrapolis:

Riksgälden har upphandlat nya banktjänster för hela det statliga området. Därför byter Polismyndigheten bank för löneutbetalningar från Nordea till Swedbank. Förändringen sker den 1 januari 2019.

 

Du måste själv anmäla till Swedbank vilket bankkonto du vill ha din lön utbetald till. Detta gäller för alla, även om du redan idag har ett lönekonto i Swedbank. Du behöver inte öppna ett nytt konto utan det går bra att anmäla det lönekonto du använder idag oavsett vilken bank du har kontot hos.

 

Anmäl ditt konto senast den 13 december

För att Polismyndigheten ska kunna betala ut din lön i januari 2019 måste du anmäla kontonumret till Swedbank senast den 13 december. I annat fall riskerar du att få din lön för sent.

 

Du anmäler ditt kontonummer genom att gå in på www.swedbank.se/kontoregister. Anmälan sker med Bank-ID. Det går också att anmäla kontot på ett Swedbank- eller Sparbankskontor. Tänk på att du själv måste vara kontohavare eller medkontohavare till det konto du anmäler, i annat fall kommer din kontoanmälan att avvisas. Det räcker inte att ha dispositionsrätt till kontot.

 

På Intrapolis finns mer information och frågor och svar.

 

Glöm inte att anmäla innan Lucia för att säkra din lön efter jul! Samtidigt kan du ju med fördel starta autogiro för Polisförbundet!

 

Tommy Hansson

 

Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994