Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-04-11 12:20

Tjuvkika i nya polistidningen

Nu är nya numret av polisernas egen tidning, Polistidningen på väg till medlemmarnas brevlådor. Men den som inte kan bärga sig, kan redan nu kolla in lite av vad som bjuds på Polistidningens hemsida. Bland annat kan vi där läsa Lena Nitz ledare, som skrevs innan terrorattacken på Drottninggatan. Den var sann då och är det fortfarande.

I sin Ledare skriver Lena bland annat att polisfrågorna blivit allt viktigare för politiker under de senaste månaderna. Nu har det gått så långt att poliskrisen också riskerar att bli en politisk kris. Allmänheten efterfrågar satsningar på polisen och samtliga politiska partier tvingas agera. Lag och ordning har blivit en av de stora frågorna inför valet nästa år.

 

Hon konstaterar att det slutade 950 poliser under förra året. Hälften av dessa gick inte i pension utan kunde finna andra mer välbetalda arbeten utanför polisen. Det är oroande. Därför kräver Lena besked av politikerna om hur polisyrket ska bli mer attraktivt, på riktigt.

 

Hon skriver:

 

Som polis gör det mig ont att se kollegor lämna in brickan i förtid trots att de egentligen brinner för polisyrket. För att vända poliskrisen är det hög tid att satsa på polisyrket och de som bär dess uppdrag på sina axlar. Ge oss rätt förutsättningar för att klara vårt jobb. Vårt samhälle behöver det.”

 

Missa nu inte att läsa din egen Polistidning, och särskilt Lenas Ledare. Notera att det mesta är aktuellt, trots allt hemskt som hänt under pressläggningen.

 

Tommy Hansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994