Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-11-14 10:40

Svensk Polis prisad på tidskriftsgalan

Polismyndighetens tidning, Svensk Polis, har vunnit ett prestigefullt pris på branchens gala. Tidningen vann kategorin tryckt fackpress i konkurrens med Råd och rön, Dagens samhälle och Ottar. Tidningens chefsredaktör Maria Åkerblom tackar alla Sveriges poliser och polisanställda för att tidningen fått dela deras vardag.

Juryns motivering för priset lyder:

”Ett samhälle i förändring föder nya starka berättelser. Årets vinnare väjer inte för de allra tyngsta berättelserna, utan tar dom ett steg längre genom att mejsla fram människorna mitt i stormen. Med fast hand och professionell presentation bidrar tidningen till att peppa sina läsare och öka förståelsen för deras arbetssituation.”

 

Redaktionen på Svensk Polis består av Maria Åkerblom, chefredaktör, Åsa Erlandsson, redaktör, Minna Ridderstolpe, layout och Lars Hedelin, fotograf.

 

Tidningens redaktör Åsa Erlandsson är också nominerad till Stora Journalistpriset för hennes bok ”Det som aldrig fick ske: Skolattentatet i Trollhättan” som utkom nu i höst. Boken har också bäring på Svensk Polis eftersom Norstedts förlag hörde av sig till Åsa efter att ha läst hennes reportage om skoldådet i tidningen. Den boken recenseras även i senaste numret av vår egen tidning, POLISEN, som nu är under distribution till våra medlemmar.

 

Blåljus gratulerar alla medarbetare på Svensk Polis, den polisiära verkligheten förtjänar en initierad belysning vilket ni bidrar till! Vi håller även tummarna för Åsa!

 

Tommy Hansson

 
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994