Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-12-12 14:10

Spadtaget är taget

Nu har polisens fysiska återetablering i ett område av riksintresse startat upp. En tydlig polisiär närvaro i utsatta områden är en helt nödvändig del i vårt arbete mot den organiserade brottsligheten. Det nya polishuset i Rinkeby kommer att göra stor skillnad, säger Rikspolischefen Dan Eliasson.

Byggbolaget NCC inleder nu bygget av polishuset i Rinkeby på uppdrag av Familjebostäder. Två befintliga bostadshus i närheten av Rinkeby centrum ska byggas om och två tillbyggnader ska byggas.

 

– Det nya polishuset är en viktig symbol och en viktig del i vårt långsiktiga arbete för ökad trygghet i Järva, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

Bygget kommer att resultera i 14 500 kvadratmeter och cirka 240 arbetsplatser till poliser och polisanställda. Byggnationen beräknas vara klar hösten 2019.

 

En symbol för trygghet och säkerhet

– Det nya polishuset i Rinkeby ska inte bara vara ett hus utan också en symbol för trygghet och säkerhet. Det är ett tag kvar innan vi är på plats fysiskt i huset men redan idag jobbar vi med övriga i området för en långsiktigt positiv utveckling, säger Patrick Ungsäter, polisområdeschef i Stockholm nord.

 

Dan Eliasson, NCCs Sverigechef Henrik Landelius, finansborgarrådet Karin Wanngård, bostad- och demokratiborgarrådet Ann-Margarethe Livh samt Familjebostäders vd Anette Sand fanns på plats i Rinkeby tisdag den 12 december för att ta det första spadtaget för polishuset.

 

Områdespolisen i Rinkeby Hanif Azizi beskriver sina känslor i DN: – Här har människor verkligen längtat och väntat så länge att många till slut känt undrat om det verkligen går att lita på oss när vi säger att vi ska satsa. Så jag om någon, som möter dessa människor varje dag, vet hur mycket det faktiskt betyder, säger han.

 

 

– Polisen har en given roll i Järva och tillsammans med andra aktörer som stadsdelarna, andra myndigheter, föreningsliv, församlingar och alla goda krafter kan vi tillsammans arbeta för ett tryggare område, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm.

Tommy Hansson med info från Polisen.se
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994