Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-09-28 19:40

Queen Peter Khaled - Jag får Pippi

Blåljus är sannolikt luttrad över alla påfund som mest ger oss ännu fler gråa hår, och bäddar för nya friska missförstånd. Redan i april 2015 hade vi en kritisk artikel som klagade över moderniteter som det så kallade NATO-alfabetet. Nu har vi fått vatten på vår gnällkvarn, i och med ett nytt mångfaldsalfabete.
 
Min personliga inställning till det nya påfundet är lika kritisk som Expressens Johan Hakelius.
 
Han funderar över hur det gick till när det nya alfabetet togs fram:

"Könsstympning? Äsch!

Tio-femton kvinnor mördas av sina män varje år? Tjatigt!

Hedersvåldet fortsätter? Suck!

Nej, låt oss slå in lite kvinnor och invandrare i bokstaveringsalfabetet, istället! Ja, va' kul! Det gör vi!"


Nämnas kan att jag även menar att tjänstemän i staten skall vara opolitiska i sin tjänsteutövning, precis som Johan, som skriver om tjänstemän med en mer aktivistisk agenda, att de är "den ansvarsfulla statens dödgrävare."
 
Så här löd blåljus-artikeln om bokstavering från 2015:
 
Det är Victoria Dunros från Västra Götaland som i Polistidningen beskriver sin verklighet från ledningscentralens perspektiv. När det sägs att allt går planenligt med omorganisationen, frågar sig alltfler, likt den "arge snickaren":  Vad är planen? DU HAR JU INGEN PLAN!!!

Det kan gälla en yttre kommissarie som inte finns, eller en patrull som frågar; en Queen Peter på Adam Boy Charlie ett två tre... (enligt Wikipedias amerikanska bokstavering)

Eller på det korrekta internationella sättet... en Quebeck Papa på Alfa Bravo Charlie ett två tre, enligt Polistidningen. Det är så klart roligt att lära nytt på äldre dar, men nog kändes Adam Bertil Cesar ett två tre mer bekvämt i min gamla mun. Där funkar tillockmed Quintus Petter.


En obehaglig tanke är att vi fått det nya "internationella" alfabetet för att någon uppfattat det som coolt att använda NATO-bokstavering. Men så illa kan det väl inte vara?

Fast kanske ändå, PA, dvs personaladministration, blev ju väldigt mycket bättre som HR; Human Recourses, medan det i min värld betyder händelserapport...
UPPDATERING: Inget ont som inte har något gott med sig. Humor, är Snyggbondes alfabet, liksom Paulina Neudings artikel och polska alfabete...
Tommy Hansson

PS Dessa tankar är mina egna personliga och inte förankrade djupare hos Polisförbundet, varken nationellt eller i region Stockhlm. Betrakta dem som en personlig krönika. DS
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994