Publicerat 2018-12-19 09:20

Polissverige har sorg.

En polisman i yttre tjänst i polisområde i Malmö avled under tisdagskvällen i tjänsten. Ytterligare en polis skadades lindrigt i olyckan. Patrullen var på väg på en utryckning då polisbilen voltade av vägen.

 

– Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän. Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor, säger regionpolischef Carina Persson.

 

 

Även rikspolischef Anders Thornberg kommenterar händelsen.

– Det är med stor bestörtning som jag har tagit emot beskedet att en polis i Malmö har avlidit under ett tjänsteuppdrag. Mina tankar går till den avlidne kollegan, de anhöriga och övriga arbetskollegor i Malmö och i region Syd. Polisyrket är förenat med vissa risker och den här tragiska olyckan visar att vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna, säger rikspolischef Anders Thornberg.

 

Under gårdagskvällen samlades kollegor och chefer på Rosengårds polisstation för att tillsammans hantera sorgen och förlusten.

 

– I en situation som denna är det viktigt att finnas till för varandra, ta hand om varandra och trösta varandra så gott det går. Det har vi gjort under natten och det kommer vi att behöva göra under en lång tid framöver, säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus.


Justitieminister Morgan Johansson kommenterar den tragiska händelsen med orden: Nås av den tragiska nyheten om att en polis omkommit i samband med en olycka igår i Malmö. Våra tankar går till hans anhöriga och vänner i denna sorgens stund.


Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skriver:
Liksom Polisförbundets ordförande Lena Nitz: Det är med stor sorg och förtvivlan som jag mottagit beskedet om att en kollega omkommit i tjänsten. Mina tankar går till närstående, vänner och kollegor.


Polisförbundet i Region Syd, Sophia Willander twittrar: En tung dag efter en tung natt. Den tunna blå linjen. Vila i frid


YB-Södermalm, är en av alla Sveriges poliser som visar sitt deltagande: Oerhört tungt. Hoppades länge att ”no news are good news”. Men en av kollegorna dog. Kommer inte hem från arbetet till barn och familj igen. Min varmaste medkänsla till hans anhöriga. Och till hans blåa familj, hans arbetskamrater. Ta hand om varandra!


Tyst minut kl 12.00

Under onsdagsmorgonen kommer möjligheten att uttrycka sina kondoleanser att finnas i matsalen på Rättscentrum i Malmö samt i entrén på Toftanäs, där ett bord med ljus och foto kommer att placeras. Det kommer även att hållas en tyst minut klockan 12.00 över hela landet. Svenska flaggan kommer att hissas på halv stång under gällande flaggtider.


Blåljus och polisfacket i region Stockholm delar sorgen med alla Sveriges poliser.


Tommy Hansson

Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994