Publicerat 2019-08-29 08:40

Poliser firas på Polisens dag

Idag firar vi Polisens dag - en dag som särskilt uppmärksammar polisers viktiga arbete. Polisförbundets ledamöter åker ut i hela landet för att träffa medarbetare; t ex är Lena Nitz först i Solna och senare i Gävle, Tomas Stjernfeldt i Södertälje och senare på Norrmalm. Men hälsningarna kommer inte bara från de egna leden - inrikesminister Mikael Damberg planerar att fika med poliserna på Norrmalm! Vill du skicka en hälsning använd #polisensdag. 

Som en symbolisk handling bjuder Polisförbundet denna dag på munkar, nästan 3 700.

Dessutom presenterar Polisförbundet idag en undersökning om ungas intresse för polisyrket. 

Stort intresse för polisyrket bland unga i Stockholmsregionen 
I region Stockholm uppger nästan 1 av 5 (19 procent) i åldersgruppen 18-30 år att de absolut övervägt att bli polis. Ytterligare 22 procent hade gjort det om arbetsvillkoren var de rätta visar den undersökning Novus gjort på uppdrag av Polisförbundet. I undersökningen har 565 ungdomar intervjuats. Det är framför allt högre löner, bättre arbetsvillkor och fler poliser som ger enrimlig arbetsbelastning som skulle göra att unga sökte till polisutbildningen.
Läs mer här.

I år har hittills nio poliser anställts i region Stockholm och fler väntas, trots det har regionen idag ett underskott om 231 poliser - jämfört med dec 2015 .
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994