Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2019-02-26 11:20

Pension på gång

När arbetslivet tar slut, öppnar sig i bästa fall ett nytt liv som pensionär. Som Polispensionär finns det en förening för oss som jobbat inom Stockholmspolisen vilka ordnar träffar med gamla kamrater och hittar på trevliga aktiviteter, resor och mycket annat.

Polisveteranerna i Stockholms län är en kamratförening för poliser som har gått i pension och består för närvarande av cirka 570 medlemmar från 62 år och uppåt. Rätt till medlemskap har man om man haft en anställning som polis i Stockholms län. Föreningen har ett medlemsmöte i oktober och årsmöte i mars i kvarteret Kronoberg med subventionerad mat och med underhållning eller föredrag.
 

Vi anordnar inrikes- och utrikes gruppresor samt gemensamma besök på t ex museer och teatrar. Vår och höst organiseras vandringar tillsammans i Stockholms utkanter. Aktiviteterna meddelas alla i en medlemsinformation som kommer ut fyra gånger per år och en uppdaterad medlemsmatrikel ges ut varje år.

 

Föreningen uppvaktar också medlemmar på deras födelsedagar 80, 85, 90, 95 och ev. vidare. Medlem som fyller åttiofem år blir hedersmedlem och blir befriad från årsavgiften. Så långt styrelsen känner till det uppvaktar vi långtidssjuka medlemmar vid jul och midsommar. När en medlem avlider hedrar vi minnet genom t ex ett bidrag till den fond som anges.

 

Medlemsavgiften är 200 kr per år.

Läs mer på Polisveteranernas hemsida!
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994