Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-05-30 08:30

Orsak att söka till världens bästa jobb

Polisyrket kan vara farligt, underbetalt, utskällt och ha jobbiga arbetstider ibland. Dessutom fattas det ofta poliser till viktiga arbetsuppgifter. Det finns mycket som kan bli bättre, och en del är på gång. Men, trots allt finns det händelser som påminner om varför så många hjältar i blå uniform och vid utredningsenheter kämpar på ändå.

En enkel notis på Polisen.se öppnar för skillnaden som poliser kan göra för brottsoffer (och brottslingar). Den lyder:

 

"Måndagen den 28 maj klockan 11:07 inkom ett inbrottslarm från en villa i Tyresö. Detta resulterade i en efterföljande biljakt.

 

  

Polispatrull fick stopp på bilen i Farsta och två personer kunde omedelbart gripas. Två spårades med hund. (och greps) En av de gripna kunde härledas till en adress i Norsborg där ytterligare två personer anträffades tillsammans med en mängd stöldgods. Personerna i bostaden greps och blev därefter anhållna.

 

Totalt finns nu sex personer anhållna för grov stöld och grovt häleri. Samtliga personer kommer begäras häktade."

 

Polismästare Palle Nilsson som är biträdande polisområdeschef i polisområde Syd berömmer inblandade poliser:

–Det här är ytterligare ett exempel på gott polisarbete som inte slutade vid själva gripandet vid fordonet. Patrullernas arbete ledde fram till att man hittade stöldgods i en bostad som i sin tur gör att kanske fler inbrott kan klaras upp. Nacka leder nu utredningsarbetet för att, tillsammans med andra, se till att vi kan minska inbrotten i hela polisområdet...

 

 

För att polisen ska kunna göra ännu mer gott polisarbete, behöver vi bli fler. Blåljus påminner därför om att det på torsdag den 31 maj är sista dagen att söka till polisutbildningen. För den som är redo för en större uppgift. Polisförbundet kommer att fortsätta att arbeta för att göra polisyrket mer attraktivt så att vi kan rekrytera de allra bästa för det allra bästa, men kanske svåraste jobbet...

 

Tommy Hansson

 Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994