Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-02-09 13:10

Om jag tuppar av nu får du dra ut mig...

Polisen i region Stockholm fick tillsammans med andra aktörer årets 112-pris för insatsen vid terrorattacken i Stockholm den 7 april 2017. Erika Andersson från Lpo Norrmalm representerade polisen. I en video om händelsen beskriver polisen Robert Löfving vilken situation som mötte poliserna på plats.
Priset delades ut av SOS Alarm på 112-dialogforum 2018. Med priset vill SOS Alarm uppmärksamma samverkan mellan polis, räddningstjänst, ambulans, väktarbolag och läkare och andra vårdutbildade som anslöt spontant till Drottninggatan för att hjälpa skadade och rädda liv.

– Jag känner mig stolt över alla mina poliskollegor och de övriga aktörerna som vi samarbetade med vid terrorattacken.  Utan varandras hjälp hade vi aldrig lyckats så bra i vårt arbete. Jag representerar alla oss poliser som arbetade vid terrorattacken, säger Erika Andersson, Lpo Norrmalm.

 

Motiveringen till priset lyder:

”112-priset 2018 tilldelas samtliga professionella aktörer som gjorde en insats vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april. Insatsen präglades av en fantastisk samverkan, men också av medmänsklighet och en genuin vilja att hjälpa till utöver det som krävs i tjänsten.”

 

Blåljus ser priset som en påminnelse om hur beroende vi poliser är av att kunna lita på varandra och andra goda krafter i samhället. Grattis till alla hjältar!

 

Tommy Hansson /text från Polisen.se

Gilla sidan: