Publicerat 2018-09-26 14:30
 
Lena Nitz blev omvald av Polisförbundets högsta beslutande organ, Kongressen, som ordförande i Polisförbundet och fick med sig en styrelse enligt valberedningens förslag.

Förbundsstyrelsen hade föreslagit att ett stort antal gamla motioner, skulle anses vara färdigbehandlade, vilket dock Kongressen ändrade på. Så våra nyvalda fackliga kommer att få mycket att göra!

Kongressen har nu kommit halvvägs, och deltagarna har fått lyssna på tal från många prominenta personer från polisfack i olika nordiska länder, höga polischefer, Lena Nitz så klart och TCOs ordförande Eva Nordmark.

Därefter behandling av tidigare beviljade motioner och val av ny ordförande, styrelse, och valberedning mm, sedan den gamla styrelsen beviljats ansvarsfrihet enligt revisorernas rekommendationer.

Lena Nitz kommenterar sitt förnyade förtroende: Högre löner, bättre villkor och en bättre arbetsmiljö är frågor hon kommer att fortsätta driva under den kommande mandatperioden.

– Jag är oerhört stolt över att få fortsätta att företräda svensk poliskår. Förbundets främsta prioritet är nu att se till så att politikernas löften om mer pengar till både fler poliser och högre löner blir verklighet.

 

– Vi behöver bli fler poliser, men vi måste också få rätt poliser. Det handlar om yrkets utveckling och vilka förmågor vi ska ha i framtiden. Jag kommer nu med full kraft fortsätta att jobba för att uppvärdera polisyrket, säkra att vi får en bättre arbetsmiljö och förbättrade möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling.


Lyssna även på Rikspolischefens Anders Thornbergs tal till kongressen, nedan.Nu vidtar behandling av årets färska motioner som tillsammans med levande motioner från förr, skall styra den nya styrelsens och hela Polisförbundets arbete under de närmaste två åren. Det kan bli nattarbete i kväll även för fackliga representanter...

Tommy Hansson


Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994