Publicerat 2020-02-11 12:30

Hur ser tidsplanen för polislöner ut i region Stockholm nu och framåt

"När kommer pengarna" är en fråga som ibland ställs av poliser som förväntar sig högre lön. Nu berättar HR-chefen i Region Stockholm om tidsplanen mm, och Polisförbundets förhandlingschef Niklas Simson beskriver det fortsatta arbetet att uppvärdera polislönerna och när nästa steg på den resan kan ske.
 

Strax före jul kom polisregion Stockholm överens med Polisförbundet regionalt om direktiv för hur lönemedlen i RALS:en ska fördelas. Vad har hänt sedan dess?

 

Här svarar HR-chefen Christer Birgersson på frågor om arbetet med polislönerna. (Text från Intrapolis)

 

"Vad händer just nu i RALS-frågan?
Polisområden och regionala enheter har fått sitt ekonomiska utrymme och medlemslistor för Polisförbundet. Just nu pågår kvalitetssäkring av listorna samt fördelning av utrymmet. Cheferna arbetar alltså för fullt med att lönesätta varje individ.

 

Varför tar det så lång tid?
RALS-arbetet är en lång process med många moment, i just denna revision valde parterna att lägga stor vikt vid att få en högre kvalitet och enades därför om att tidsplanen skulle förlängas i syfte att få bättre kvalitet i alla delar i processen. 

 

När kan man vänta sig få besked om sin nya lön?
För de medarbetare som har valt att ha lönesättande samtal så kommer de att ske nu under februari och mars. Har man valt kollektivavtalsförhandling (lönesamtal) så får man information om sin nya lön efter avslutad förhandling. Lönesamtal kan då förväntas ske under slutet av april och maj.

 

När kommer lönerna att betalas ut?
Målet är att lönerna ska betalas ut i maj och kommer att gälla retroaktivt från 1 juni 2019."


Niklas Simson beskriver Polisförbundets fortsatta planering för att höja medlemmarnas löner:
Tommy HanssonGilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994