Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-11-29 20:20

Hur går det med Polislönelyftet?

Medan löneförhandlingar pågår råder förhandlingssekretess. Att berätta om detaljer som bollas vid förhandlingsbordet kan i värsta fall gå ut över förhandlingsresultatet. Samtidigt vet vi att det finns en önskan hos Sveriges poliser att veta hur det går. Nu berättar Polisförbundets förhandlingschef, Niklas Simson det som kan berättas om förhandlingarna:


Hur går det med löneförhandlingarna?
Just nu är vi inne i ett intensivt förhandlingsläge. Den här och nästa vecka är ett antal förhandlingsmöten inplanerade. Vi hoppas kunna presentera ett slutläge för våra ombud på Polisförbundets avtalskonferens den 12 december.

 

Vad händer efter det?
Målet är att vi ska ha ett avtal klart med Polismyndigheten till årsskiftet. Därefter tar de regionala förhandlingarna vid. Förhoppningsvis kan våra medlemmar se fram emot en ny lön innan sommaren nästa år.

 

Hur prioriterar ni bland alla viktiga frågor?
Lönefrågan är naturligtvis viktigast. Jag har sagt det förr – förhandlingarna måste leda till en tydlig uppvärdering av polisyrket. Nu jobbar vi på ett avtal som gör att en stor del av löneresultatet syns i medlemmarnas lön redan nästa år.

 

Hur skulle du beskriva den här avtalsomgången?
Det är en positiv anda vid förhandlingsbordet. Jag har jobbat som central förhandlingspart sedan 2003 och jag har aldrig varit med om samma samsyn kring lönefrågan mellan arbetsgivare och fackförbund. Men vi får se hur långt pengarna räcker. Det kommer att behövas ytterligare resurser längre fram.

 

Information från Polisförbundet

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994