Publicerat 2018-12-31 10:20

Gott Nytt År!

Blåljus skickar en hälsning till alla våra läsare, de som är intresserade av en fungerande polis, poliser och polisanställda, politiker och framför allt, de poliser som kommer att jobba under nyårsnatten. Det brukar vara ett tillfälle då ordningsmakten tvingas tänja sig till det yttersta, för att hinna med alla olyckor, bränder, bråk och attentat.

Situationen i år, som kan vara det sista nyåret det är tillåtet med raketer av traditionellt snitt, kan bli liknande det som fruktades i fjol, med exempel från Malmö.Till det kommer att redan veckor innan nyårsafton har grupperingar börjat beskjuta räddningstjänst och polis på olika orter i landet. Eller hänsynslöst rikta exposionerna mot oskyldiga åskådare. Polisförbundet ser allvarligt på företeelsen, och Lena Nitz uttalar sig på nyårsafton i DN, där hon fördömer det förkastliga beteendet. (låst artikel)

För poliser i yttre tjänst är det ett arbetsmiljöproblem och Lena beskriver hur mer än var fjärde polis utsatts för pyroteknik eller fyrverkerier. Det är värt att notera, att även om en polis inte träffas finns stora risker för hörselskador. Hon välkomnar kommande restriktioner på fyrverkerifronten och säger till DN: "När blåljuspersonal attackeras så tycker jag att det är ett hot mot demokratin eftersom det förhindrar eller försenar ingripanden. Att man attackerar dem som ska skydda, hjälpa och ställa till rätta."
 
Blåljus välkomnar Polisförbundets ordförandes klarspråk, men eftersom våra antagonister möjligen inte är mottagliga för argument, uppmanar vi våra kollegor på fältet att vara lite extra försiktiga och uppmärksamma just i natt. Med det sagt;
 

ETT GOTT NYTT ÅR 2019!

 
Tommy Hansson
Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994