Publicerat 2018-12-23 14:10

God Jul alla poliser!

Julhelgen är här. Det innebär för många av oss en helg tillsammans med familjen och våra nära och kära.

Polisen har dock tillsammans med vissa andra yrkesgrupper en arbetsuppgift som kräver att vi tjänstgör dygnet runt, året runt, inklusive jul och nyår.

 

2018 har för polisens del varit året då vi varit på mångas läppar. Särskilt i politiken inför valet, lovade alla, faktiskt alla partier fler poliser med rimliga anställningsvillkor. Efter valet hamnade frågan dock delvis i bakvatten. Trots att det sprängdes och sköts vilt i kriminella kretsar, hade politikerna ofta annat för sig än att infria de löften som de gett till polisen, poliserna och medborgarna.


Polisens resurser har varit ansträngda till bristningsgränsen. Stockholm växer, men antalet poliser står ännu ganska stilla. Media, som i många fall varit lika senfärdiga som politikerna att se poliskrisen nalkas, kan nu berätta att polisen är inkompetent när inte alla brott kan prioriteras. Eller när poliser tvingas använda sina tjänstevapen för att genomföra tjänsteåtgärder. Men de som sannolikt känner sig mest otillräckliga är poliserna.

 

Det goda polisarbetet utförs fortfarande till skamligt låga löner och ibland med risk för livet av poliser som varje dag gör sitt yttersta för att motsvara allmänhetens förväntningar. Ibland räcker det inte. Och ibland tar lönen slut innan utgifterna för amortering och hyra är betalda.

 

Till alla medlemmar i Polisförbundet och andra arbetskamrater, till er som jobbar helgerna och till er som har förmånen att fira helgerna efter eget val, önskar Förbundsregionstyrelsen en riktigt God jul och ett Gott nytt år.

 

Vi kommer att göra vårt yttersta för att 2019 ska bli ett bättre år för Sveriges poliser, och särskilt för alla kollegor i region Stockholm.

 

Ta vara på er därute eller inne...

 

Stefan Eklund, ordförade

Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994