Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-04-21 11:30

Fortsätt älska Dina poliser!

Britta Svensson i Expressen funderar över varför vi ska älska våra poliser. Polisen är inte vanliga människors fiende, utan professionella individer som vi avlönar med våra skattepengar för att de ska hjälpa oss med sådant vi själva inte klarar av, noterar hon. Läs hela hennes intressanta krönika, som mynnar ut i följande slutsats:

"Det är egentligen ofattbart att det finns någon du alltid kan ringa när tillvaron gått helt åt helvete, och du står inför något som är dig helt övermäktigt. En kraschad buss full med ungdomar, en shoppinggata med krossade människor.

Vi måste vara mer rädda om de medmänniskor vi vet alltid kommer till undsättning."

 

Blåljus kan bara hålla med. Polisen behövs, i stort och smått, vi glömmer ibland det vardagliga polisarbetet, som inte ger så stora rubriker eller så många kramar. Som poliserna som grep terroristen från Drottninggatan den 7 april, de berättar i Aftonbladet om hur kvällen fortsatte efter att det gripit Rakhmat Akilov:

 

"Vi var på en misstänkt skottlossning i Åkersberga och omkring tre timmar senare gjorde jag hjärt-lungräddning på en kvinna i Vallentuna. Det var en helt vanlig arbetsnatt.

– Det var först senare på lördagen som vi tänkte ”vad fan hände?”

 

Så jobbar svenska poliser. En helt vanlig arbetsnatt. Det är värt att älska.

 

Tommy Hansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994