Publicerat 2018-12-03 12:10

"Finkorna fulla" av fula fiskar

Polisen i Göteborgs södra delar har under morgonen trålat efter bilbrännare. Och, chefen berättar att det blev en god fångst som fyller upp finkorna i området. Han framhåller även att poliserna gjort storverk, men att det knappast hade varit möjligt utan allmänhetens medverkan!

Så här berättar kollegorna på facebook:

"Under morgonen har lokalpolisområde Syd hämtat in 10 personer till förhör. Denna åtgärd är en del i den förundersökning som bedrivs gällande de omfattande bilbränder som skedde i Frölunda i augusti. Morgonens händelse är en sedan tidigare planerad insats och innefattar ett 60-tal poliser. De hämtade personerna är i nuläget misstänkta för grov skadegörelse och våldsamt upplopp. Med morgonens hämtning har vi totalt 14 misstänkta i ärendet varav 12 för tillfället är frihetsberövade.


Dessa typer av kriminella gärningar får väldigt stora konsekvenser för lokalsamhället och skapar mycket otrygghet. Lokalpolisområde syd har under hösten lagt mycket kraft och energi i den aktuella förundersökningen då det varit prioriterat att försöka lagföra de personer som gjort sig skyldig till dessa handlingar.

 

Detta är ett beteende som vi från samhällets sida aldrig någonsin kommer acceptera. Nu på morgonen är arresterna fulla. Omfattande och i vissa fall krävande förhör kommer att genomföras och inom några timmar kommer åklagaren att fatta beslut om vilka som skall anhållas. Vi är väldigt nöjda med det arbete som utförts, både under morgonen men också under hösten. Vi hoppas att vi med denna förundersökning kan ge målsäganden och medborgare upprättelse för vad de blivit utsatt för.

 


 

/Christian, Biträdande chef, Lokalpolisområde Syd"

 

Blåljus gratulerar kollegorna i Göteborg Syd till ett bra jobb. Vi gratulerar även allmänheten som har poliser som jobbar outtröttligt för deras trygghet. Nu hoppas vi bara att utredningen håller ända fram, och att gärningsmännen kan dömas till straff som ligger i paritet med det allmänna rättsmedvetandet.

 

Tommy Hansson

Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994