Publicerat 2018-11-14 14:40

Att hota en polismans familj - vad kostar det?

Blåljus fick syn på en text i sociala media av en konstapel som berättade vad han råkat ut för. Det var så, att en polis familj blev hotade när polisen konfrontrade en kriminell person. Det privata blev attackerat på grund av jobbet. I ord har fördömande uttalanden gjorts när det har hänt i andra sammanhang. Men hur hanterade rättsväsendet detta?

"För ganska längesedan skrev jag här om killen som hotade att vänta utanför mina barns dagis och avrätta barnen framför mina ögon. Han skulle även våldta min fru. Han missade dock att jag inte har nån sån. Hur som helst så är han nu dömd. Han dömdes för: Stöld, 3st olovliga körningar, 3st drograttfyllerier, 2st narkotikainnehav, 7st ringa narkotikabrott genom eget bruk, brott mot knivlagen, ringa dopingbrott och hot mot tjänsteman i form av dödshotet mot mina barn.
 
Straffet blev...skyddstillsyn.
 
Han var sedan tidigare dömd för rattfyllerier och narkotikabrott. Jag är givetvis kraftigt partisk här men jag anser ändå att ett kännbart fängelsestraff vore extremt rimligt för den som uttalar liknande hot. Särskilt mot en polis som utför en tjänsteåtgärd."
 
Blåljus är inte heller opartiska. Särskilt inte när poliser attackeras i det privata på grund av sina tjänsteåtgärder. Eller när poliser utsätts för hot och våld i tjänsten. Vi tycker oss ha hört att attacker mot poliser ska ge kännbara straff...
 
Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994