Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-12-07 08:40

Återetablering i Rinkeby

Efter en hel del fördröjningar och strul med kontrakt och så vidare, skall nu äntligen det första spadtaget för den nya polisstationen i Rinkeby tas. Målet är en ny toppmodern polisstation för 240 polisanställda (varav många poliser) som ska stå klar att tas i bruk hösten 2019.

Så här informerar Polismyndigheten på Intrapolis om invigningen:

Hösten 2019 får Järvaborna en polisstation på Rinkebyplan. Huset dimensioneras för att husera 240 arbetsplatser för Rinkeby lokalpolisområde och PKC.

 

– Spadtaget är en viktig signal både internt och externt om att vi nu satsar för att skapa rätt förutsättningar för en hållbar utveckling i Järva, säger Patrick Ungsäter, polisområdeschef i Stockholm Nord.

 

Polismyndigheten och Familjebostäder beslutade efter upphandling att det var byggbolaget NCC som skulle få uppdraget att bygga om det tidigare serviceboendet, fastigheten Kvarnberget 9, Rinkebyplan 2-8 till en polisstation.

Det är också de tre aktörerna, Familjebostäder, NCC och Polisen som gemensamt bjuder in till det första spadtaget för bygget den 12 december.

 

– Vi kommer regelbundet att informera om hur bygget framskrider och allt annat som rör det nya huset. Vi ser fram emot att bygget sätter igång och att vi kommer få möjligheten att ytterligare komma närmare medborgarna. Arbetsmiljön och säkerheten för oss som ska jobba här är väldigt viktig, säger Jörgen Ohlsson, lokalpolisområde Järva.

 

De som kommer att hålla i spaden vid lunchtid den 12 december är Dan Eliasson, rikspolischef, Karin Wanngård, finansborgarråd, Ann-Margarethe Livh, demokrati- och bostadsborgarråd och Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

 

Från oppositionen i Stockholm krävs dock att tillfälliga lösningar skall komma på plats tills polisstationen är färdigbyggd. Hur en sådan mobil polisstation skulle klara kraven på arbetsmiljö och säkerhet framgår inte fullt ut.

 

Även Blåljus ser positivt på att polisen etablerar sig varaktigt även i Rinkeby. Vi har bland annat haft en insändare i frågan som tänkte lite utanför boxen, men som inte vann politikernas gehör. Nog kan hösten 2019 kännas lite sent påkommet, men bättre sent än aldrig.

 

Tommy Hansson


Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994