Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-03-21 18:40

Årets trygghets-ambassadör

Den föredetta Stockholmspolisen och nu chefen för arbetet mot grov organiserad brottslighet i Uppsala, Jale Poljarevius, har utsetts till årets Trygghetsambassadör av tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle. Han hamnar i fint sällskap, tidigare har bland andra Morgan Johansson, Leif GW Persson, Björn Eriksson, Hanne Kjöller och Magnus Ranstop fått priset.

Men denna gång, var det alltså Jales tur att bli välförtjänt belönad.

Juryn, som leddes av Kristina Axén Ohlin, lämnar följande motivering:

"Under Jale Poljarevius ledarskap har Uppsalapolisen ökat tryggheten på gator och torg. Med en tydlig strategi och en orubblig målmedvetenhet har han påvisat samhällets potential när det gäller att effektivt bekämpa gängkriminalitet. Poljarevius initiativ till nära samverkan mellan polis, kommun och myndigheter är en väsentlig framgångsfaktor och förklaring till varför Uppsala har blivit en tryggare plats och varför brottsbekämpningen här kan inspirera till efterföljd i övriga landet.

För sitt engagemang och sin framgångsrika kamp mot gängkriminalitet är Jale Poljarevius en mycket värdig mottagare av utmärkelsen Årets Trygghetsambassadör 2018.”


Kristina motiverar vidare i Securityuser.com:


– I en tid präglad av skenande gängkriminalitet, med allt vad det innebär av narkotikahandel, skottlossningar och ökad otrygghet, känns det rätt att just Jale Poljarevius tilldelas utmärkelsen Årets Trygghetsambassadör. Hans ledarskap påvisar att gängkriminalitet och annan brottslighet kan tryckas tillbaka om bara polis, kommun och lokala myndigheter samarbetar konsekvent.

 

För Jale Poljarevius är ”ambassadörsskapet” inte bara en personlig triumf. Han förklarar för Securtiyuser:

 

– Jag känner mig mycket hedrad av att få motta en utmärkelse av den här digniteten, med tanke på vilka som tidigare har fått priset. Men framför allt ser jag utmärkelsen som en kvittens på det jobb som jag och mina kolleger på Uppsalapolisen samt alla andra inblandade lagt ner för att bekämpa gängkriminaliteten i kommunen, säger han till tidningen.


Blåljus sällar sig till gratulanterna! Arbetet mot de grovt kriminella är bland de viktigaste uppgifterna polisen har. Och bland de tuffaste.

 

Tommy Hansson

  
Gilla sidan: