Publicerat 2019-04-29 13:20

149 färska polisaspiranter förstärker region Stockholm

Nu börjar de något större kullarna på Polishögskolorna komma ut till den polisiära verkligheten. I vår kommer 149 polisaspiranter att gå sin aspirantutbildning i region Stockholm. De är mer än välkomna, varje ny polis behövs och det är så mycket att göra att de snart lär bli erfarna.

 

"Under våren kommer 149 polisaspiranter till Polisregion Stockholm för aspiranttjänstgöring. Det är en praktikperiod för polisstudenter som pågår i 24 veckor, där aspiranterna handleds av erfarna poliser i hur vardagsnära brott kan hanteras i praktiken.

 

När aspirantpraktiken är genomförd återgår aspiranterna till sina respektive lärosäten i åtta veckor. Därefter anställs de som polisassistenter.

 

Aspiranterna kommer från de tre lärosätena i Stockholm, Umeå och Växjö. Den största delen av aspiranterna har läst på Södertörns högskola.

 

Aspiranterna tjänstgör i Polisregion Stockholm enligt följande fördelning:

  • Polisområde Stockholm Syd 71
  • Polisområde Stockholm Nord 48
  • Polisområde Stockholm City 18
  • Lokalpolisområde Arlanda 9
  • Polisområde Gotland 3"
Citerad text från polisen.se

Michael Fetz, chef på Operativa enheten hälsade de nya kollegorna med orden:

 

Hjärtligt välkomna till polisregion Stockholm. Ni är efterlängtade och börjar precis det jobb som jag tycker är det bästa som finns. Nu börjar er resa in i spännande och utmanande miljöer. Vi kommer göra allt vi kan för att ni ska trivas så bra det bara går och jag hoppas ni känner er väl mottagna.

 

Tommy Hansson
Gilla sidan:
TIPSA FRAGA

wwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994