Nyhetsarkiv

Sidor

2019-06-20 08:50 Ordförande skickar sommarhälsning
Ordförande i region Stockholm, Stefan Eklund, skickar en förhoppning om en skön sommar till sina medlemmar. Året har varit ansträngade för många poliser och även fackligt har det inneburit utmaningar. Vi må tycka att vi har argumenten på vår sida, men till syvende och sist, är det arbetsgivaren som bestämmer...
2019-06-20 08:10 Individlön gällerinte för ministrar
Radioprogrammet Nordegren och Epstein tar upp aktuella frågor och undersöker hur det står till i samhället egentligen. Alltid på ett upplysande och underhållande sätt. Nu har programmet undersökt hur det är med individlöner inom regeringen. Och varför det är på det viset.
2019-06-19 09:00 Vad är ett handslag värt
Överläggningarna om lönestrukturer i KUV2 mellan Polismyndigheten i region Stockholm och Förbundsregion Stockholm har inte lett till enighet. Förbundsregionens förhandlare hade uppfattningen att det fanns en samsyn och att en överenskommelse var nådd, men så blev det inte.
2019-06-18 13:50 Vad prioriterar PolismyndighetenLäs om seminarierna i Almedalen
Nu när Järvaveckan är avklarad, planerar Polismyndigheten för Almedalen. Dels med en kommendering, som alltid och dels för ett gediget seminarieprogram. Det programmet säger en del om vilka utmaningar Polismyndigheten har.
2019-06-18 10:10 Resursbrist leder till orimliga prioriteringar
Mammor till skjutna ungdomar vill att den typen av brott prioriteras, eller ännu hellre att polisen jobbar mer förebyggande för att hindra ytterligare ungdomsmord. Amnesty International kräver att polisen prioriterar övergrepp mot kvinnor, särskilt våldtäkter. Samtidigt slår polisen i Stockholm nytt rekord i dömda mördare.
2019-06-17 12:30 LÄNET RUNT/förbundsområde Stockholm SydViktigt med förståelse för varandras roller
Ulf Ask, ordförande i förbundsområde Syd i Stockholm, beskriver här tillsammans med huvudskyddsombud Robert Brindeby och Thomas Mattisson verksamheten i syd; ett stramt personalläget på såväl utredningssidan, ingripandeverksamheten, jouren ... ett stort och hårt brottsbelastat område, behovet av rutiner vid brand av miljöfordon (el- och gas), vikten av att skyddsombud bjuds in till rehabiliteringssamtal, nyttan av en bra dialog mellan fack och polisledningen - med respekt...
2019-06-14 13:20 Storsatsning mot sexualbrott mm
När pengar och resurser inte räcker till, tvingas polismyndigheten prioritera. Mord mot Våldtäkt. Allmänfarlig vårdslöshet mot grova narkotikabrott. Det är så klart omöjliga prioriteringar. Och på ett lägre plan rånas barn och lantbrukare får sina verktyg stulna. Resurserna räcker inte till. Desto mer glädjande att Polismyndigheten idag kan presentera en ny satsning!
2019-06-14 08:00 Domstol styrkte arbetsskadaMedlem ersätts med 2,9 miljoner
Att bli långvarigt sjuk kan vara livsomvälvande för den som drabbas, inte minst ekonomiskt. Beror sjukdomen på jobbet (arbetsskada) kan man få ersättning för t ex förlorad inkomst. Men det ska bevisas vilket i sig är en lång process - för många för lång. För en av våra medlemmar började allt med en ansökan om rättslig hjälp. Ingen anade då att processen skulle pågå i 20 år.
2019-06-13 09:50 Polisen förebygger griper  och utreder brott, men...
Knappt någon kan ha missat vad som hände i Sverige under måndagsdygnet. Det rivstartade med sprängningar, skjutningar och andra våldsdåd i en takt som fick nyhetsmedia att gå på repeat. Det var inte lätt att hålla isär alla händelser, en måndag förmiddag. Men sedan fortsatte det i samma stil.
2019-06-11 11:20 Hellre Polismyndigheten än Förenta Nationerna
Det är det aningen förvånande resultatet när juriststudenter rankar framtida arbetsgivare. Allmänt sett är offentliga arbetsgivare, med något undantag mer populära än juristbyråer och Polismyndigheten rankas på en hedrande fjärdeplats före både FN och Domstolsväsendet...
2019-06-11 08:50 Många poliser väljeratt gå i pension tidigt
Sak och Liv, är en hemsida som publicerar nyheter på området pension och försäkringar. Nu har hemsidan granskat SPVs statistikrapport från 2019 och gjort intressanta iakttagelser när det gäller statsanställdas pensionsuttag. Särskilt med hänsyn taget till pensionsgruppens förslag om högre pensionsåldrar i framtiden, finns en del att fundera över...
2019-06-10 14:20 Polismyndigheten och Sveriges poliser gläds åt att rekordmånga sökt Polishögskolan!
Polismyndigheten berättar på Polisen.se att rekordmånga – 17 498 personer – sökte till polisutbildningen som startar vårterminen 2020. Fler än någonsin har också antagits till höstens utbildningsomgång.
2019-06-03 12:20 Målet: Inga särskiltutsatta områden!
Polisen i Region Stockholm beskriver hur vi regionalt ser på rapporten om utsatta områden i Sverige. Fler poliser och kameraövervakning, är åtgärder som polismyndigheten jobbar med, men samarbetet med andra aktörer i lokalsamhället är också en nödvändighet för att skapa trygghet för medborgarna.
2019-06-03 11:00 Fler poliser kan vända utvecklingen
Nu presenteras Polismyndighetens nya kartläggning över utsatta områden, och särskilt utsatta områden. Det finns fortfarande alltför många områden som har allvarliga problem som påverkar medborgarnas trygghet. Men på marginalen, har något område försvunnit från listorna och något tillkommit.
2019-06-03 10:30 939 nya poliser på en termin?
Nu berättar polisen om hur antagningen till höstens terminsstart på Polishögskolorna gått. Mängder av poliser har sökt utbildningen för att bli polis, men långt ifrån alla har bedömts som lämpliga. Det var nämligen inte mindre än 15 776 som sökte till utbildningen, av dessa har 939 antagits. Sedan återstår att se hur många som dyker upp till terminsstarten...
2019-06-03 09:50 Uppsägning utan förklaring eller inte?
Som Blåljus tidigare beskrivit, jobbar Polisförbundet aktivt med polisers rättssäkerhet. Det kan dels handla om att se till att poliser som misstänks för brott i tjänsten får ett bra försvar, eller att felaktigt avskedade eller uppsagda poliser får sin sak prövad.
2019-06-03 09:30 LÄNET RUNT/förbundsområde Chef StockholmOro för den "ensamme chefen"
Ulf Pauli, ny ordförande i förbundsområde Stockholm chef, beskriver här; begynnande positiva samverkansformer, avsaknaden av ett samverkansavtal, utmaningen att engagera medlemmarna, sin oro för den "ensamme chefen", förhoppningar om utökat ledningsstöd, sin syn på vem som ska leda polisoperativ verksamhet samt nödvändigheten av en bred lönesatsning m.m.
2019-05-31 11:50 Förhandling pågår
... om nya löner för Stockholms poliserNu ska "polislönelyftet" realiseras - men dess olika delar kan vara krångliga att hålla isär. Mest centralt för de flesta är ändå "Vad får jag - och när?" Utan att gå in på detaljer (förhandlingssekretess) ger Blåljus här en kort överblick om vad som på gång. Samtidigt uttrycker Stockholms polisfack oro över nationella direktiv.
2019-05-28 12:30 Står vi inför enblodig höst?
Sveriges Radio fortsätter sin granskning av det dödliga gängvåldet. De som bäst känner till den miljön, bland poliserna, är Gunnar Appelgren, som berättar att ett flertal centrala personer i gängmiljön släpps ur fängelse till hösten. Hur det kommer att påverka våldsnivån på gator och torg, kan man bara ana.
2019-05-28 11:20 Polisinsats mot grov kriminalitetkan ha räddat människoliv
Idag rapporteras ymnigt om att det grova vapenvåldet fortsätter. Det känns ibland tröstlöst, men samtidigt ges exempel på att aktivt polisarbete gör skillnad. Det är polisen.se som berättar om hur lokala nyfikna poliser gjorde ett stort vapen och narkotikabeslag. Sannolikt räddades därigenom ett antal människoliv.

Sidor 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994